Οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όμως τα λιπαρά αυτά είναι καλά για τον οργανισμό.
Δείτε αναλυτικά τα συστατικά που περιέχoυν οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί. Η ποσότητα υπολογίζεται σε μερίδα 28 γραμμαρίων.
- Aμύγδαλα
Θερμίδες: 161
Λιπαρά: 14 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 37% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 19% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη (LDL), τη συνολική χοληστερόλη και την οξειδωμένη χοληστερόλη LDL, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία της καρδιάς. - Φιστίκια Αιγίνης
Θερμίδες: 156
Λιπαρά: 12,5 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 8 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 3% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 8% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Όπως και τα αμύγδαλα, τα φιστίκια βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της πίεσης του αίματος και του βάρους. - Καρύδια
Θερμίδες: 182
Λιπαρά: 18 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 4 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 2 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 1% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 11% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Τα καρύδια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλές χρόνιες ασθένειες. - Κάσιους
Θερμίδες: 155
Λιπαρά: 12 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 9 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο
Βιταμίνη Ε: 1% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI) - Φουντούκια
Θερμίδες: 176
Λιπαρά: 9 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 37% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή με φουντούκια μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να αυξήσει την ποσότητα της βιταμίνης Ε στο αίμα. - Αράπικα φιστίκια
Θερμίδες: 176
Λιπαρά: 17 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 5 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 21% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Μαγνήσιο: 11% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Σύμφωνα με μία μελέτη σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους, η υψηλότερη πρόσληψη αράπικων φιστικιών συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.
via onmed.gr