Οι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όμως τα λιπαρά αυτά είναι καλά για τον οργανισμό.

Δείτε αναλυτικά τα συστατικά που περιέχoυν οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί. Η ποσότητα υπολογίζεται σε μερίδα 28 γραμμαρίων.

  1. Aμύγδαλα
    Θερμίδες: 161
    Λιπαρά: 14 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια
    Βιταμίνη Ε: 37% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 19% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη (LDL), τη συνολική χοληστερόλη και την οξειδωμένη χοληστερόλη LDL, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία της καρδιάς.
  2. Φιστίκια Αιγίνης
    Θερμίδες: 156
    Λιπαρά: 12,5 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 8 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
    Βιταμίνη Ε: 3% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 8% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Όπως και τα αμύγδαλα, τα φιστίκια βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της πίεσης του αίματος και του βάρους.
  3. Καρύδια
    Θερμίδες: 182
    Λιπαρά: 18 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 4 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 2 γραμμάρια
    Βιταμίνη Ε: 1% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 11% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Τα καρύδια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλές χρόνιες ασθένειες.
  4. Κάσιους
    Θερμίδες: 155
    Λιπαρά: 12 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 9 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο
    Βιταμίνη Ε: 1% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
  5. Φουντούκια
    Θερμίδες: 176
    Λιπαρά: 9 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια
    Βιταμίνη Ε: 37% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή με φουντούκια μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να αυξήσει την ποσότητα της βιταμίνης Ε στο αίμα.
  6. Αράπικα φιστίκια
    Θερμίδες: 176
    Λιπαρά: 17 γραμμάρια
    Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
    Υδατάνθρακες: 5 γραμμάρια
    Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
    Βιταμίνη Ε: 21% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Μαγνήσιο: 11% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
    Σύμφωνα με μία μελέτη σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους, η υψηλότερη πρόσληψη αράπικων φιστικιών συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

via onmed.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *